Trestjärniga hotell i Kalmar

Kalmar slott började byggas i slutet på 1100 talet,

däremot så fanns det en förlaga av slottet inne på fastlandet i form av en befästning med en ringmur runt om den. Under århundradena byggdes slottet upp och ändrades, byggnader kom till inne på slottsgården och tillbyggnader på utsidan. Slottet har varit väldigt betydande inom politiska sammanhang. Slottet har öppet kontinuerligt från juni till oktober men det finns också speciella helger och till exempel julmarknad som hålls på slottet under november och december. Slottet är verkligen något man definitivt ska besöka om man reser till Kalmar. Här nedan hittar ni stadens trestjärniga hotellutbud.

Eller boka direkt via booking.com

Jämför priser för 10 bokningsagenter!

price1

Ange datum nedan för er vistelse

Bästa priset laddas nedan för valt datum

Slottshotellet i Kalmar

Slottshotellet i Kalmar ligger nära slottet, teatern och museer. Här finns 71 vackra och individuellt inredda rum att bo i. Hotellet har en fantastisk trädgård med ljuva rosor där man under sommarens månader när vädret tillåter kan avnjuta sin frukost. Huset som hotellet ligger i är från 1864 och var bostad till en grosshandlare och hans fru. Kalmar var under denna tid väldigt beroende av grosshandlare Johan Jensen och hans hustru Emma då de omsatte 80% av stadens arbete. Hotellet har mycket historia och är ett väldigt trevligt hotell med serviceinriktad personal som gärna hjälper till att göra er vistelse riktigt lyckad.


Hotel Hilda

Gula, charmiga hotell Hilda med sin söta innergård ligger centralt i Kalmar. Här har gäster möjlighet att parkera sin bil utan kostnad. Hotell Hilda är ett familjärt hotell med trevlig personal och härliga rum som är inbjudande och sköna att koppla av och sova i. Hotellet ligger också vägg i vägg med populära Kallskänken där det finns mycket gott att köpa och äta så som goda sallader, baguetter, smörgåstårtor och rykande färskt kaffe. Hotellets goda frukost serveras också på kallskänken och man kan då sitta och äta den ute i den mysiga trädgården. Hotell Hilda är som de själva säger, ett riktigt smultronställe i Kalmar!


Clarion Collection Hotel Packhuset

Hotell Packhusets 87 rum är trevliga och mysiga med internet, tv med många kanaler och även betalfilm, hårfön och minibar. Reser man i arbetet så finns det både mötesrum och företagscenter. Hotellet har en relaxavdelning, bastu och motionsanläggning. Hotellets restaurang har en bred och varierad meny med välsmakande mat för så väl stora som små, en god drink lista finns också. Hotellet har dagstidningar att läsa och kaffe i lobbyn. Behöver man förvara sina värdesaker så finns det möjlighet till det i receptionen.


Hotel Svanen

Hotell Svanen är både ett hotell och vandrarhem. Priserna för vandrarhemmet är andra än hotellpriserna och ligger på 195 kr per person. Detta är ett trevligt och prisvärt hotell som ligger nära Sjöfartsmuseet och ungefär en promenad på 10 minuter till Stortorget i centrum. Hotellet erbjuder sina gäster ett it rum där det finns datorer, det finns också trådlöst internet, tv i lobbyn och möjligheter att laga mat i hotellets välutrustade kök. Parkering till hotellet är gratis för boende gäster.


Calmar Stadshotell

Detta hotell är beläget i Kalmars centrum nära Domkyrkan, man har också nära till olika museer, teatern och operan. Hotellet är fint med gammaldags inredning i lokalerna medan rummen känns mer moderna och de är väldigt mysiga och inbjudande. Sängarna på hotell Calmar är bekväma och man sover gott om natten under sin vistelse. Här finns bar, café och restaurang att äta på. För de gäster som behöver ha tillgång till mötesrum med bild och ljud anläggning så finns det på plats. Man kan också läsa en trevlig bok och koppla av i hotellets egna bibliotek.


Scandic Hotel Kalmar Väst

Scandic Väst hotell ligger en bit utanför Kalmars centrum men här bor man bra om man flyger då flygplatsen inte alls ligger långt bort. I närheten ligger också ett stort köpcentrum och ett fint friluftsoråde. Här bor man bra i trevliga rum som är ljusa och har bra med plats. Hotellet är också anpassat för handikappade och familjer. Det finns både restaurang och bar på hotellet så man behöver inte ta sig någonstans för att äta. För att koppla av så finns det bastu och en stor härlig inomhuspool som gäster får använda fritt.


Hotel Rasta i Kalmar

Hotell Rasta ligger också en bit utanför city men det är inte lång väg dit så man tar sig fram enkelt om man vill åka in till stan. Parkeringen på hotellet är kostnadsfri. Det finns bar och restaurang som serverar god husmanskost och goda drycker. 17 av de 44 rummen är nyrenoverade och fina. Rummen ligger på andra våning och har mysiga snedtak och inredningen är charmig och välkomnande. När man bor på Rasta så har man nära till shoppingcentrum, IKEA och flera andra stora affärskedjor. Det finns även möjlighet att ha möten och konferenser på hotell Rasta.


Hotel Frimurarehotellet Kalmar

Frimurarehotellet har ett av Kalmars bästa lägen med endast 10 minuter från flyget och mitt emot järnvägsstationen och busstorget. Mitt utanför hotellet hittar man massor av roliga affärer att handla i, gatorna runt om är också väldigt berikade med restauranger och pubar. Hotellet ligger i en fantastiskt fin byggnad och rummen är varierande och charmiga. Hotellet har en jättetrevlig bröllopssvit som de rekommenderar starkt om man vill ha det där lilla extra på sin vistelse, man behöver naturligtvis inte vara nygift för att hyra den! I lobbyn finns det god fika som hotellet bjuder sina gäster på.


Hotel Törneby Herrgård

Tjusiga Törneby Herrgård är ett hotell med klass och stil i en fantastisk miljö med gamla anor från 1700 talet som möter dagens 2000 tal i en perfekt symbios. Även om hotellet är renoverat och inredningen är modern och ny så har allt gjorts med varsam hand och de gamla detaljerna finns fortfarande kvar. Här finns alla möjligheter för ett storslaget bröllop, en fantastisk fest eller en lyckad konferens. Personalen på Törneby hjälper till att fixa så att allas vistelse blir lyckad.


Brofästet Hotell och Konferens

Vid Ölandsbron bara en kilometer från centrum ligger Brofästet hotell och konferens. Här bor man bekvämt i luftiga och ljusa rum med parkettgolv, tv och internet. Alla gäster har fri wi-fi på hotellet och reser man med bil så finns det även fri parkering. Hotellet har en bistro som serverar god lunch och smörgåsar och det finns även kaffe och kaka när man är fika sugen mellan mötena eller turerna i staden.Hotell Kalmar

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.