Slottshotellet i Kalmar

Slottshotellet Kalmar

Slottshotellet
12345 (18 röster, snitt: 3.67 av 5)

Loading...

 
Prisjämförelse

 

Slottshotellet i Kalmar ligger mellan centrum och slottet. Hotellet är beläget i en gammal grosshandlarvilla från 188 talet. Grosshandlare Johan Jeansson var en betydande person för kalmars näringsliv vilket gav väldigt stor del av den arbetande befolkningen arbete under en lång tid. Grosshandlare Johan och hans fru Emma bodde under många år i huset och trivdes bra, men när familjen blev allt större så valde de att flytta några hundra meter bort till ett större och rymligare hus för dem och deras nio barn. Hotellet består inte enbart av denna byggnaden utan det finns andra som även dem har en lång och spännande historia som går att läsa om. Hotellet är nyligen renoverat men man har då valt att bevara den gamla charmen så hotellet har fortfarande kvar sin karaktär även om mycket på insidan är nytt.

På hotellet finns det 63 rum som alla är olika, lite sneda och har ett charmerande utseende. Däremot så finner man att alla möbler och sängar är av högsta kvalité och ger en god sovkomfort så man känner sig riktigt utvilad efter en natt på hotellet. De har också valt att inreda rummen med en familjär och trivsam känsla så att man ska känna sig lite mer som hemma när man är på resande fot.

Det finns flera fina ställen att ta en fika eller att avnjuta sin smakrika frukost på. Om vädret tillåter det så kan man sitta ute bland rosor och gröna växter i hotellets vackra trädgård. Eller om det är en grå, regnig och trist dag så kan man välja att sitta i salongen med antika möbler, kristallkrona och fina mattor. På kvällen bjuds gäster även på ett lättare kvällsmål.

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.